Polsko 2015

V pátek 14. srpna dopoledne jsme vyrazili na „XV. polské a XII. evropské závody hasičských stříkaček taženými koňmi“ do polského Smigielu. Protože panovaly tropické teploty, nezbyla na nás po zhruba 11-ti hodinové cestě nit suchá. Byli jsme jako každý rok ubytováni v gymnáziu v Racotu.

Celá akce začínala doprovodným programem v sobotu, kdy jsme ráno vyrazili do tamějšího hřebčína a muzea starých povozů a kočárů. Potom část skupiny jela na prohlídku palírny spojenou s obědem a druhá část se jela schladit do jezera v nedalekém Cichowo. Po odpočinku u jezera jsme jeli do Smigielu na volbu Miss hasička 2015. Celou horkou sobotu jsme zakončili přátelským posezením s ostatními sbory.

V neděli ráno po snídani jsme se přesunuli z Racotu do Smigielu, kde se na louce u města konala soutěž historických stříkaček. Soutěž začínala slavnostním průvodem sborů a proslovy. Třem našim členům byla dokonce udělena medaile. Protože historických skvostů bylo mnoho, bylo na co koukat až do pozdního odpoledne. My a naši přátelé z Roztoků u Jilemnice jsme zde předvedli naše parní stříkačky.

Zpátky domů jsme vyjeli v pondělí ráno, ale po zhruba hodině došlo na naší avii k defektu na levém zadním kole. Protože jsme i na tyto neočekávané události připraveni, kolo jsme rychle vyměnili a pokračovali v cestě. Ze setkání jsme si přivezli mnoho zážitků a nezbývá než poděkovat organizátorům za pozvání a těšíme se na další ročník.

 

RubrikyNezařazené

Komentáře jsou uzavřeny.