Technická pomoc – dodávka elektřiny

Na čtvrtek 20. dubna 2017 byla ze strany provozovatele distribuční soustavy naplánována odstávka dodávky elektřiny, a to od 7:00 do 19:00. Odstávka se nevyhnula ani Městskému úřadu v Klatovech. Proto jsme byli naším zřizovatelem požádáni o zajištění dodávky elektřiny pro zálohované okruhy v budovách úřadu.

Naši elektrocentrálu jsme přivezli na místo již ve středu v podvečer, abychom vše připravili. Malý zádrhel, který spočíval v nekompaktibilitě některých zásuvek a zástrček, byl rychle vyřešen jedním z našich členů, který má daný obor vystudovaný a má na práce v elektroinstalaci příslušné oprávnění. Zde se ukázalo, jak jsou sbory dobrovolných hasičů všestranné. Poté jsme zapojení elektrocentrály nanečisto odzkoušeli – vše bylo v pořádku.

Ve čtvrtek hned po sedmé ranní byla odstávka zahájena. Naše centrála zvládla vše na jedničku, a protože práce na opavě transformátoru v Podbranské ulici šly hladce, bylo přerušení dodávky ukončeno krátce po 16. hodině. Po připojení úřadu k distribuční siti, jsme provedli složení a odvoz elektrocentrály zpět na základnu.

RubrikyNezařazené