Tábor mladých hasičů 2018

V sobotu 11.srpna se naši mladí hasiči vydali na tábor k blízkému rybníku Hnačov. Hlavním tématem letošního tábora byla známá hra Pevnost Boyard, kterou doplňovali Lovci mamutů. Nejvíce se dětem líbil otec Fouras, kterého skvěle hrála „teta“ Petra. Děti měly plnit řadu zábavných úkolů, jako například sestřelit balónky vzduchovkou, strefovat se do kelímků, pod kterými byl ukrytý klíč, uhodnout záludné hádanky a také přelstít Paklíče s Pačesem. Odměnou za celou hru byl ukrytý zlatý poklad, který děti musely objevit v lese.

Už na posledních schůzkách se děti rozdělily do dvou týmů, ve kterých si měly vybrat jednoduchý recept, který by zvládly uvařit na trojnožce v kotlíku. Zvítězil guláš a zelňačka. Jako první vařili v pondělí „gulášáci“, kterým přálo počasí a u ohně je ohřálo i sluníčko. V úterý „zelňákům“ už počasí tolik nepřálo, protože v noci pršelo a tak měli mokré dřevo. Ovšem to by jsme nebyli hasiči, abychom si neporadili a oheň se nám podařilo i tak rozdělat. Výherní tým se nemohl určit, protože obě dvě jídla byla moc dobrá a povedla se.

Celým táborem nás provázelo krásné slunečné počasí, a tak jsme odpoledne trávili jak jinak než u vody. Ve středu na nás ale čekalo obrovské překvapení, když nás po poledním klidu přijeli navštívit „strejdové“ s raftem. Při nafukování raftu se uskutečnila menší vodní bitva s balónky. Rozdělili jsme se na 5 skupinek, každý vyfasoval vestu a pádlo a postupně jsme vyráželi na vodu. Jízdu na raftu jsme si moc užili. Celý den jsme zakončili opékáním buřtů a přehazovanou.

V pátek večer jsme se všichni sešli venku, abychom vyhodnotili letošní tábor. Každý si domů odvezl vzpomínku v podobě tašky plné překvapení.

V sobotu 18.srpna jsme se nasnídali a už jsme se museli rozloučit a natěšení z letošního tábora jsme odjížděli domů.

RubrikyNezařazené